Gratis vergelijken In uw regio Kwaliteit garantie

Spouwmuurisolatie

Om de pluspunten van spouwmuurisolatie te zien en te begrijpen, is het belangrijk om eerst te weten wat deze vorm van isolatie nu precies inhoudt. Een spouwmuur bestaat uit twee aan elkaar bevestigde muurdelen met een tussenruimte van zo’n 7 tot 9 centimeter. Die tussenruimte, dat ook wel een spouw wordt genoemd, zorgt ervoor dat er zo min mogelijk vocht in woningen terechtkomt. Het nadeel is dat ze veel warmte verliezen, maar daar is een oplossing voor.

Isolatie deskundige
Isoleer voor een beter milieu
Isoleer om geld te besparen

Duizenden klanten gingen u voor
In uw regio Kwaliteit garantie

  De voordelen Kosteloos advies bij keuze leveranciers Bespaar tijd en moeite
  Gratis vergelijken
  • Lokale isolatiebedrijven
  • Bespaar energiekosten
  • Meer woongenot
  • Gratis offertes in je inbox

  Waarom spouwmuren isoleren?

  Bij spouwmuurisolatie worden kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord, waardoor er gemakkelijk isolatiemateriaal in kan worden gespoten. Doordat het gaat om een kleine ingreep, hou je weinig rommel over aan de gehele isolatie. Spouwmuurisolatie is dan ook een zeer effectieve manier om huizen goed te isoleren. Als de warmte makkelijk in huis wordt gehouden, hoeft de kachel minder hoog. Het resultaat? Een minder hoge energierekening. Fijn voor jou als consument, maar het is ook goed voor het milieu. Twee vliegen in een klap dus.

  Spouwmuur isolatie bedrijven

  Spouwmuurisolatie leidt tot veel energiebesparing en meer wooncomfort. De spouwmuur, een dubbele muur met ruimte ertussen, scheidt de woonruimte van de buitenlucht. Het is mogelijk om hier een isolatiemateriaal in te laten brengen. De overheid vindt isolatie van de spouwmuren belangrijk en biedt een landelijke subsidie voor spouwmuurisolatie. Meld u aan en ontvang direct offertes van isolatiebedrijven bij u in de regio.

  "Wooncomfort en lagere energiekosten door goede isolatie."

  "Wooncomfort en lagere energiekosten door goede isolatie."

  Regionale isolatiebedrijvenKwaliteitsgarantie

  Verschillende spouwmaterialen

  Spouwisolatie kan met verschillende isolatiematerialen worden uitgevoerd: inblaaswol, isolatieparels of schuim. Welk soort spouwmuurisolatie er moet worden gekozen hangt af van de soort spouwmuur. Het materiaal met de hoogste isolatiewaarde is niet altijd het materiaal dat past bij uw woning. Isolatiebedrijven maken onder andere gebruik van: glaswol, steenwol, korrels polystyreen, EPS isolatie parels, perliet isolatiekorrels en PUR polyurethaan.

  Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

  Is je woning gebouwd voor 1980? Dan is het waarschijnlijk dat de spouwmuur van jouw woning niet geschikt is voor het aanbrengen van muurisolatie. Een spouwmuurspecialist kijkt naar de spouwmuur om te bepalen of jouw woning geschikt is voor de aanbreng van muurisolatie. Hij kijkt met een camera binnen de spoumuur om te kijken of de spouwmuur ook technisch geschikt is voor de aanbreng van het isolatiemateriaal.

  Isolatie deskundige