Gratis vergelijken In uw regio Kwaliteit garantie

Isolatieplaten

Bij het isoleren van huizen en bedrijfspanden wordt veelvuldig gebruik gemaakt van isolatieplaten. Door de juiste panelen te gebruiken voor het juiste doel bespaar je op energie, spaar je het milieu en verhoog je je wooncomfort. We gaan na welke soorten isolatieplaten verkrijgbaar zijn en waar ze voor gebruikt worden. Wil je je woning laten isoleren met isolatiepanelen? Vraag gratis offertes aan.

Wat kun je laten isoleren met isolatieplaten?

 • Dak
 • Vloer
 • Spouwmuur
 • Buitenmuur
 • Binnenmuur
 • Zolder
 • Kruipruimte
 • Plafond

Soorten isolatieplaten

 • PIR platen
 • PUR isolatieplaten
 • XPS platen
 • EPS-platen
 • Isolatieplaten van glaswol
Isolatie deskundige
Isoleer voor een beter milieu
Isoleer om geld te besparen

Duizenden klanten gingen u voor
In uw regio Kwaliteit garantie

  De voordelen Kosteloos advies bij keuze leveranciers Bespaar tijd en moeite
  Gratis vergelijken
  • Lokale isolatiebedrijven
  • Bespaar energiekosten
  • Meer woongenot
  • Gratis offertes in je inbox

  Meer informatie over soorten isolatieplaten

  PIR isolatieplaten zijn gemaakt van harde schuimstof. Ze zijn zeer geschikt voor het isoleren van platte daken en spouwmuren. PIR heeft uitstekende thermische eigenschappen. PUR isolatieplaten zijn gemaakt van polyurethaan. Ze worden gebruikt voor zowel vloer, dak als spouwmuurisolatie. XPS platen zijn gemaakt van hardschuim (polystereen). Ze zijn drukvast en worden gebruikt voor dak, kelder en vloerisolatie. EPS platen zijn eveneens gemaakt van polystereen en staan ook wel bekend als piepschuim, een zeer licht materiaal, dat wordt gebruikt voor isolatie van vloeren, muren en daken. Het zijn de goedkoopste platen. Tot slot bestaan er soepele isolatieplaten van glaswol of rotswol, waarbij de laatste betere geluidswerende eigenschappen hebben. Dit zijn de meest milieuvriendelijke platen. Vind het betaalbaarste isolatiebedrijf in de buurt. Ontvang gratis meerdere offertes van isolatiebedrijven bij jou in de regio. Doe direct een offerteaanvraag.

  Isolatiespecialist voor het werken met isolatieplaten

  De isolatiedeskundige weet door zijn kennis en ervaring op het gebied van materialen welke platen hij moet inzetten voor welk doeleinde. Bij elk type isolatie maak je gebruik van een ander materiaal. Het is bijvoorbeeld van belang of de gebruikt platen dampopen of juist vochtwerend zijn. Bij kelder, plafond en vloerisolatie is het laatste van belang, terwijl het eerste voorop staat bij het isoleren van spouwmuren. Er kan natuurlijk ook een dampwerend scherm worden gebruikt om materiaal tegen vocht te beschermen. De specialist weet precies welke platen gebruikt moeten worden. Meld je opdracht aan en vergelijk gratis meerdere offertes van isolatiebedrijven in de regio. Spreek je liever direct een isolatiespecialist in de buurt? Neem nu contact op met een isolatiedeskundige. Bel gratis:

  "Wooncomfort en lagere energiekosten door goede isolatie."

  "Wooncomfort en lagere energiekosten door goede isolatie."

  Regionale isolatiebedrijvenKwaliteitsgarantie

  Isolatieplaten voor het isoleren van daken, vloeren en spouwmuren

  Isolatiepanelen worden gebruikt voor het isoleren van grote oppervlakten zoals daken en vloeren. Glaswol wordt veelvuldig gebruikt bij schuine daken. Voor platte daken wordt veelal gekozen voor polyurethaan (PUR). Deze zijn drukvast zodat het dak er meteen op kan worden gelegd. Ook voor vloeren wordt veel gebruik gemaakt van PUR platen, maar ook polystyreen of minerale wol zijn hierbij populair. Deze materialen hebben goede warmte isolerende en vochtwerende eigenschappen. Ook zijn ze drukvast wat van belang bij vloerbekleding die hier direct op wordt gelegd. Minerale wol wordt vaak gebruikt bij het isoleren van de kruipruimtes en spouwmuren, maar ook PUR platen worden wel voor het laatste gebruikt. Vind het betaalbaarste isolatiebedrijf in de buurt. Ontvang gratis meerdere offertes van isolatiebedrijven bij jou in de regio. Doe direct een offerteaanvraag.

  Zolder isoleren met isolatieplaten

  Tot wel een kwart van de warmte verdwijnt via het dak. Als je de zolder alleen gebruikt als bergruimte dan is het alleen nodig om de vloer te isoleren. Wil je de ruimte echter gaan gebruiken voor bewoning dan moet ook het dak worden geïsoleerd. Isoleer je alleen de vloer, breng dan altijd eerst een dampwerende laag aan. Heeft de zolder een houten draagstructuur dan gebruik je platen van minerale wol. Gaat het daarentegen om een massieve vloer dan maak je gebruik van drukvaste isolatieplaten. De binnenkant van het dak isoleer je het beste met minerale wol, Breng altijd een dampwerende laag aan en werk af met gipsplaten. Ook kan je de buitenkant van het dak isoleren, maar dit is alleen aan te raden als het dak toch gerenoveerd moet worden. Meld je opdracht aan en vergelijk gratis meerdere offertes van isolatiebedrijven in de regio. Spreek je liever direct een isolatiespecialist in de buurt? Neem nu contact op met een isolatiedeskundige. Bel gratis: