Gratis vergelijken In uw regio Kwaliteit garantie

Geluidsisolatie

Wil je je huis of bedrijfspand geluiddicht laten maken? Kom dan direct in contact met een isolatiespecialist. Door een ruimte in je huis of bedrijfspand geluiddicht te laten maken, heb je minder last van geluid van buiten en omgekeerd. Dit is vooral handig als je in een gehorig pand woont met houten vloeren of wanneer je een muziekkamer of studio wil bouwen. Vind het betaalbaarste isolatiebedrijf in de buurt. Ontvang gratis meerdere offertes van isolatiebedrijven bij jou in de regio. Doe direct een offerteaanvraag.

Geluidsisolatie en geluidsabsorbtie

Geluidsisolerende platen onderscheiden zich van warmte isolerende platen door de densiteit of het gewicht. Om geluid te isoleren, is het belangrijk om massa toe te voegen. Wil je alleen geluid absorberen voor het verbeteren van de akoestiek, dan kies je voor andere materialen, zoals noppenschuim. Bij geluidsisolatie is het belangrijk om te 'ontdreunen'. Het beste resultaat behaal je wanneer je de ondergrond van massa verdubbelt.

Isolatie deskundige
Isoleer voor een beter milieu
Isoleer om geld te besparen

Duizenden klanten gingen u voor
In uw regio Kwaliteit garantie

  De voordelen Kosteloos advies bij keuze leveranciers Bespaar tijd en moeite
  Gratis vergelijken
  • Lokale isolatiebedrijven
  • Bespaar energiekosten
  • Meer woongenot
  • Gratis offertes in je inbox

  Waar kun je geluidsisolatie toepassen?

  • Voertuigen
  • Boten
  • Vloeren
  • Wanden
  • Plafonds

  Contactgeluid en luchtgeluid

  Als je last hebt van geluid van buitenaf, dan kun je te maken hebben met contactgeluid of luchtgeluid. Contactgeluid ontstaat wanneer de bron van het geluid direct in contact staat met de vloer van de ruimte waar je hinder ondervindt. Luchtgeluid verplaatst zich via trillingen en ontstaat in de vrije lucht. Bij contactgeluid moet je eigenlijk de gehele ruimte isoleren. Omdat dit nogal bewerkelijk is, kiezen mensen ervoor alleen de aanpalende wand te isoleren. Ook luchtgeluid kun je het best dempen door de aanpalende wand te isoleren.

  "Wooncomfort en lagere energiekosten door goede isolatie."

  "Wooncomfort en lagere energiekosten door goede isolatie."

  Regionale isolatiebedrijvenKwaliteitsgarantie

  Toepassingen geluidsisolatie

  Om de muur te isoleren kun je het beste een voorzetwand plaatsen. Bij een voorzetwand wordt een frame tegen de muur geplaatst, waarop isolatiemateriaal wordt aangebracht. Het isolatiemateriaal wordt vervolgens voorzien van gipsplaten. De vloer kan worden geïsoleerd met glaswol als je een houten vloeropbouw hebt. Heb je een betonnen of gladde vloer dan kun je de vloer zwevend aanleggen met daartussen een geluidsisolerende laag. En manier om het plafond te isoleren, is het aanbrengen van een verlaagd plafond. Met behulp van een metalen of houten frame wordt een nieuwe afwerkingslaag, zoals gipsplaten geplaatst, de tussenliggende ruimte wordt opgevuld met glaswol.

  Geluidswerende isolatiematerialen

  Glaswol is niet alleen geschikt voor warmte isolatie, maar is ook een uitstekend geluidswerend materiaal. Het kan worden gebruikt bij daken, vloeren, muren en plafonds. Polyethyleen wordt vooral ingezet bij het geluidswerend maken van vloeren. Het materiaal neemt weinig ruimte in beslag en is vochtafstotend. Andere geluidsisolerende materialen zijn kurk en rotswol. Het spreekt voor zich dat materialen op basis van kunststof belastender voor het milieu zijn dan materiaal dat uit reststof of natuurlijk materiaal bestaat.

  Geluidsisolatie voor oudere woningen

  Vooral oudere woningen hebben problemen met geluidsoverlast. Dit komt doordat de ondervloeren nog van hout zijn en holle ruimtes bevatten tussen vloer en het onderliggende plafond. Dit kan vaak zonder dure verbouwing worden aangepakt door geluidsisolerende vlokken aan te brengen tussen vloeren en plafond. De vlokken zijn gemaakt van cellulose of glaswol en worden onder lichte druk in de holle ruimte geblazen, waardoor de klankkastvorming wordt tegengegaan.

  Akoestiek verbeteren

  Als je last hebt van een slechte akoestiek dan is er sprake van overlast door drukte, verminderde concentratie, verminderde productiviteit, slechte verstaanbaarheid en vermoeidheid. De oorzaak ligt vaak in het gebruik van teveel harde materialen. Je kunt dit oplossen door absorberende panelen aan te brengen op wanden en plafonds. Een andere oplossing is het plaatsen van tussenwandjes tussen werkplekken. Meld je opdracht aan en vergelijk gratis meerdere offertes van isolatiebedrijven in de regio. Spreek je liever direct een isolatiespecialist in de buurt? Neem nu contact op met een isolatiedeskundige. Bel gratis: